Archief

VELO wil met activiteiten verliezen beperken

De Wateringse voetbalvereniging VELO wil later dit jaar diverse activiteiten gaan organiseren om de financiële schade als gevolg van de lopende asbestkwestie te beperken. Doordat de club al drie weken niet heeft kunnen voetballen, heeft de kantine veel omzet gederfd.

"Het gaat nu al om een heel groot bedrag", zegt voorzitter Piet Vijverberg. Hij hoopt dat de gemeente vergunning zal verlenen voor de activiteiten, die het nodige geld in het laatje moeten brengen.

VELO is niet te spreken over de communicatie die is gedaan bij de gemeente Westland rondom het asbestonderzoek bij de club. Vóór het weekend bracht de gemeente naar buiten, dat alle velden waren vrijgegeven. Dat bleek echter niet te kloppen. Woensdag kon nog altijd niet gevoetbald worden.

Volgens Vijverberg heeft de vereniging prima contact met het bedrijf EcoLoss, dat bezig is met de asbestsanering op de velden. VELO is echter afhankelijk van de communicatie die vanuit de gemeente komt. En die is onderling niet goed, waardoor de club herhaaldelijk verkeerd geïnformeerd is, zegt hij.

Gevraagd om een reactie, stelt de gemeente: "Herbesmetting van de andere velden, de weersomstandigheden (vorst) en de intensieve manier van reinigen van de kunstgrasvelden hebben voor de vertraging gezorgd."

Voor komende zaterdag staan op het VELO-complex 44 wedstrijden gepland en op zondag nog 11. "Als die niet kunnen doorgaan, hebben wij een groot probleem", zegt Vijverberg, "want de KNVB kan straks niet meer de wedstrijden omdraaien".