Archief

Regiogenoten op lijst Provinciale Statenverkiezing

Zeker dertien regiogenoten zijn kandidaat bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Zij komen zowel uit Westland als Midden-Delfland en Maassluis.

Zo staat voormalig wethouder van de gemeente Midden-Delfland Jan Paul van Staalduinen op de vierde plek van de VVD-kieslijst. Zijn plaatsgenoot uit Den Hoorn Marck Hagen staat bij de liberalen op de 28e plaats en op de 30e plaats staat 's-Gravenzander Roel Batelaan. Wie ook laag op een lijst staat, is Eric Borggreve uit Wateringen. Hij is voor de PvdA de lijstduwer.



Het CDA heeft een flinke vertegenwoordiging uit de regio. Op nummer 1 staat de Wateringse Adri Bom-Lemstra, momenteel hoogheemraad bij Delfland. Ook Arie van de Berg uit Schipluiden, Ineke Zwinkels uit Monster, Marcel 't Hart uit Maassluis en de Wateringse Arie Wijten zijn op de lijst te vinden.



Ook D66 heeft twee Westlanders op de lijst staan. Leen Verkade uit 's-Gravenzande op de 20e plaats en Bart Wijnands uit Monster op de 31e plek. De Partij voor de Dieren heeft de Naaldwijkse Willem-Jan Storm op plaats 7 gezet. Ook voor de nieuwe partij Nederland Lokaal is er iemand uit de regio vertegenwoordigd. Hierbij gaat het om de Maassluise Jan van den Hoek op de 22e plaats.