Archief

Geen betaalde functie voor Tamerus

Er is bij de gemeente Westland geen mogelijkheid voor Emmy Tamerus om in een betaalde functie sloten en vaarten te gaan schoonhouden. Dat zei wethouder Meijer dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Binnen de raad bestond eind vorig jaar veel waardering voor haar plan tot het (extra) schoonhouden van de Westlandse wateren in combinatie met de inzet van langdurig werklozen. Tamerus houdt op vrijwillige basis de Naaldwijkse Vaart schoon, maar zou graag haar werkgebied op betaalde basis uitbreiden binnen de gemeente.



Er zijn in het afgelopen jaar gesprekken met haar gevoerd door onder meer de gemeente, Patijnenburg en Vitis Welzijn. "De uitkomst van die gesprekken was dat haar initiatieven bijzonder worden gewaardeerd maar dat deze helaas niet zijn om te zetten in een vorm van betaald werk", aldus Meijer.

Wel zijn er mogelijkheden om haar initiatieven, voor zover die zijn gebaseerd op vrijwilligerswerk, te faciliteren. Daarbij moet worden gedacht aan het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld vuilniszakken, bezems, harken en het ophalen en afvoeren van verzameld zwerfafval.

Het schoonhouden van de Westlandse wateren is door de gemeente via een aanbesteding in de markt gezet en dat loopt naar tevredenheid.