Archief

Gemengde gevoelens bij bewoners Noorddijk-Geerkade

Nu er een heel nieuw bouwplan moet komen voor de hoek Noorddijk-Geerkade in Maassluis, zijn er gemengde gevoelens bij de bewoners. Dat is op te maken uit de uitspraken van de vertegenwoordiger van de bewoners, Frank Baart.

De bewoners zien de toekomst met weinig vertrouwen tegemoet. "Gelukkig is het oude plan wel van tafel. En daarmee zijn we terug bij af," aldus Baart. "Maar de manier waarop de gemeente ons op de hoogte heeft gesteld van de nieuwe plannen is opvallend."

Volgens Baart heeft de gemeente vrijdag laat in de middag met een willekeurige bewoner aan de Veerstraat gebeld, met het excuus dat de contactgegevens van de bezwaarmakers niet beschikbaar waren. Uiteindelijk is Baart via die gebelde persoon te weten gekomen, dat er maandagmiddag een gesprek op het stadhuis was.

Inmiddels wisten maandagochtend de meeste mensen vanuit de media al, dat het vorige plan op de inmiddels beruchte plek niet door zou gaan. Zodoende was het dus niet de gemeente die de bewoners als eerste over de situatie informeerde, wat wel de bedoeling was.

De gemeente herkent zich niet in de gestelde situatie en laat weten alles in het werk te hebben gesteld om de burgers te informeren. Ook de advocaten zouden zijn geïnformeerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen