Archief

Werk aan molen begint mogelijk vrijdag al

Naar verwachting deze vrijdag en anders maandag wordt begonnen met de herstelwerkzaamheden aan de Korenmolen in 's-Gravenzande. Dat meldt de stichting die de molen aan de Naaldwijkseweg beheert.

Molenbouwer Verbij begint met het herstel van de ombouw, waarna het 's-Gravenzandse loodgietersbedrijf Schwagermann het zinkwerk zal herstellen. Op deze manier is de molen weer winterbestendig. Het hout voor de ombouw is door de molenaars in hun vrije tijd in de verf gezet, bovendien heeft Schwagermann aangeboden het werk gratis te doen.



Op 6 februari brak in stormachtige omstandigheden de as van het wiekenkruis. De wieken kwamen naar beneden en ook de molen zelf werd beschadigd. Tot nu toe heeft de verzekering zich nog niet bereid getoond de schade te vergoeden.



Deze week is bekend geworden, dat de gemeente Westland garant staat voor een bedrag van 50.000 euro, op voorwaarde dat de stichting een gelijk bedrag opbrengt. De stichting is tevreden met deze eerste stap, maar nu is wel direct de bodem van de kas in zicht; het reguliere onderhoud komt zo in het gedrang. Daarom worden allerlei acties gevoerd om geld in te zamelen. Daarmee is tot dusver rond 9.000 euro opgehaald.