Archief

Raadsbreed onbegrip over windmolenpark

In de gemeenteraadsvergadering van Maassluis heerste dinsdagavond unaniem onbegrip over de houding van Rotterdam met betrekking tot handhaving van de meest oostelijke windmolen van het voorgenomen Windpark langs de Nieuwe Waterweg.

"Het gaat om de houding en de verhouding met Rotterdam", roept Marcel 't Hart (CDA) gepassioneerd. De Christendemocraat begrijpt niet, dat Rotterdam niet wil meedenken over die ene molen. PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper zegt zelfs, dat Rotterdam een wat onbetrouwbare bestuurlijke partners is. VSP-raadslid De Geus is het daar mee eens. Wethouder Huub Eitjes zou het niet zo willen verwoorden, maar baalt wel van de ontstane situatie.

Erna te Spenke (VVD) bracht nog in, dat windmolens de waarde van woningen kan verminderen en haalde er een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam bij. Ook twee omwonenden kwamen aan het woord en lieten weten, bang te zijn voor laag frequente geluiden en ervan te balen, dat als de plannen doorgaan, hun uitzicht verpest wordt.

De wethouder gaat er alles aan doen om de komst van de meest oostelijke molen tegen te houden. Hij wil daarbij, zo nodig, juridisch alles uit de kast halen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen