Archief

'College ging voorbij aan opmerkingen raadsfracties'

De ChristenUnie in Maassluis vindt dat het college van B en W volledig voorbij is gegaan aan opmerkingen van diverse raadsfracties rondom het bouwplan Noordijk-Geerkade. Dat blijkt uit de vragen die deze raadsfractie dinsdagavond heeft gesteld.

De ChristenUnie betoogde, dat er door een aantal fracties "zeer zinnige zaken" naar voren zijn gebracht over de te grote balkons, de hoogte van de bouwlagen, het parkeren en de luchtverontreiniging, oftewel de punten punten waarop de gemeente onlangs in het ongelijk is gesteld door de rechter. De fractie wilde weten waarom dit zo is.

Verder maakte de ChristenUnie zich zorgen om het parkeren rondom het complex, er is niet veel ruimte daar. De fractie wilde weten, hoe het college een mogelijk parkeerprobleem oplost als toekomstige bewoners de openbare parkeerplaatsen gaan gebruiken in plaats van de betaalde parkeergarage.

Wethouder Keijzer heeft nog geen uitgebreide antwoorden gegeven, omdat de juridische afdeling van de gemeente zich nog beraadt op vervolgstappen. Burgemeester Karssen heeft de gemeenteraad gevraagd rekening te houden met de complexiteit van dit dossier.

Enkele bewonerscommissies rondom de Noorddijk-Geerkade in Maassluis stapten vorig jaar naar de rechter om de nieuwbouwplannen op genoemde locatie tegen te houden. Zij zijn op veel punten in het gelijk gesteld, waardoor de gemeente met een nieuw besluit moet komen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen