Archief

Gary Slok Keeperstrofee in het leven geroepen

Voetbalclub Excelsior Maassluis roept een Gary Slok Keeperstrofee in het leven. Op die manier wil de club de jeugdkeeper die omkwam bij de vliegtuigramp in Oekraïne, blijvend herdenken. De Maassluizer was met zijn moeder aan boord van de MH17.

Bij de keuze voor de trofee zijn de nabestaanden, met name de vader van Gary, betrokken. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt er aan het eind van het jaar een verkiezing georganiseerd. De prijs is voor de meest talentvolle jeugdkeeper.

Zaterdag en maandag konden leden van Excelsior en nabestaanden bij de vereniging terecht. Er was een gedenkplek ingericht. Naast Gary's foto lagen persoonlijke spullen, zoals zijn tenue en zijn KNVB-lidmaatschapskaart.

"Woorden schieten te kort om de sfeer waarin beide bijeenkomsten plaatsvonden te beschrijven", schrijft de vereniging in een verklaring. "Het verlies van Gary en Petra laat diepe sporen na. Bij directe familieleden, vrienden en kennissen. Maar ook bij Excelsior M. Hun dood laat voor altijd een litteken na, dat nog lang zichtbaar en voelbaar zal blijven."

Categorieen:
Maassluis Algemeen