Archief

Kritiek op weghalen WK-schermen

Via sociale media is kritiek geuit op het feit dat twee 's-Gravenzandse horecaondernemers woensdagavond hun grote WK-schermen moesten verwijderen. Op de eerste dag van de feestweek stond vlak voor de wedstrijd Nederland-Argentinië politie op de stoep. De ondernemers hadden geen vergunning en dus moesten de schermen worden verwijderd.

Horeca Westland-voorzitter Remmert Keizer plaatste diezelfde avond een bericht op Facebook. In het merendeel van de reacties wordt ongenoegen over het weghalen van de schermen geuit. Daarin wordt het besluit onder meer als 'bureaucratisch' en 'kinderachtig' bestempeld. Een enkeling verdedigt het.

De gemeente Westland laat in een reactie weten, dat grote centrale schermen niet waren toegestaan, omdat daarbij geen inschatting is te maken van de veiligheidsrisico's. Dat is conform de landelijke richtlijnen. Volgens een woordvoerder zijn de regels rondom het WK vooraf goed met de ondernemers gecommuniceerd.

Linda Franke, eigenaar van Plein 1959 aan het Marktplein, is één van de ondernemers die hun scherm weg moesten halen. "We hadden gehoopt, dat de burgemeester met de hand over z'n hart zou strijken", aldus Franke.