Archief

Huidig politiebureau Maassluis verdwijnt

Het huidige politiebureau van Maassluis verdwijnt binnen enkele jaren. In plaats van een bezoek aan het bureau langs de Westlandseweg, moeten Maassluizers na 2016 naar een politiepost in het gemeentehuis. Landelijk worden regels veranderd, waardoor het niet meer mogelijk is om het huidige bureau te behouden.

In een eerste gesprek tussen de politie en burgemeester Karssen, werd geopperd om het politiebureau in te ruilen voor een steunpunt. Daar ging Karssen niet meer akkoord. Een steunpunt heeft minder mogelijkheden dan een politiepost. Verder vindt Karssen het belangrijk, dat bezoekers een agent recht in de ogen moeten kunnen kijken.

In de toekomstige politiepost kunnen Maassluizers aangifte doen, zowel via een 3D-systeem als persoonlijk. Verder wordt gedacht aan een spreekuur met agenten.

De politie en gemeente benadrukken, dat de politie 24 uur per dag bereikbaar blijft. Ook de politiesterkte in Maassluis blijft onveranderd. Het is nog niet bekend waar in het gemeentehuis het bureau komt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen