Archief

'Onderneem actie parkeerprobleem Veenbes'

De fractie van Westland Verstandig wil van het college weten, waarom er nog steeds parkeerproblemen zijn bij het complex van SV OKK, Stichting Sportwat en tafeltennisvereniging De Salamanders aan de Veenbes in Wateringen. Een jaar geleden leek een oplossing gevonden te zijn, maar nog steeds staan auto's van bezoekers tot ver in de naastliggende woonwijk geparkeerd.

Het parkeerprobleem bestaat al veel langer. Een jaar geleden liet het college weten, ook op vragen van Westland Verstandig, niet van plan te zijn om het aantal parkeerplaatsen aan de Veenbes uit te breiden. Er is voldoende capaciteit op een acceptabele loopafstand, aldus het college destijds.

Wel wees het college erop dat er een mogelijke oplossing lag in het terrein van de voormalige gemeentewerf. Daarin is nu Place 4 Kidz, een binnenspeeltuin, gevestigd. Dat was bereid om het parkeerterrein voor de verenigingen beschikbaar te stellen onder voorwaarde dat medewerkers van het clubgebouw zelf het hek openen en weer afsluiten 's avonds.

De fractie van Westland Verstandig wil volgende week tijdens de raadsvergadering van het college horen, waarom dit nog niet is gebeurd en wanneer het plan wel gerealiseerd gaat worden.