Archief

LTO in actie voor schoner water

Tuinbouworganisatie LTO Glaskracht komt met een actieplan om de waterkwaliteit te verbeteren. Niet alle bedrijven zijn aangesloten op de riolering en lozen hun water in sloot of vaart. Daarin worden gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen teruggevonden. Het plan en de bijbehorende campagne moeten dit terugdringen.

LTO zegt dat de waterkwaliteit in Nederland de afgelopen 10 jaar sterk is verbeterd. Dat geldt echter niet voor Westland. Dit jaar bleek uit een rapport van het Hoogheemraadschap van Delfland, dat de kwaliteit opnieuw amper was verbeterd. Een van de maatregelen is een verbod om in het oppervlaktewater te lozen vanaf 2027.

In het actieplan 'Gezond Gewas, Schoon Water' wordt onder meer gepleit voor het voorkomen van ziekten in plaats van het terugdringen ervan. Ook wil LTO, overigens net als Delfland, dat alle tuinbouwbedrijven op de riolering worden aangesloten. Er wordt samengewerkt met de waterschappen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Categorieen:
Westland Algemeen