Archief

Nieuw verlies-voorstel FloraHolland

De directie van FloraHolland legt de leden een nieuw voorstel voor om het verlies over 2013 te dekken. In dit nieuwe voorstel wordt niet de helft, maar een kwart van de in 2013 ingehouden liquiditeitsbijdrage als dekking gebruikt. Het resterende netto verlies wordt ten laste gebracht van de algemene reserve.

Eerder deze maand wezen de leden het plan af om de helft van de liquiditeitsbijdrage te gebruiken. Ze wilden niet voor het verlies opdraaien. Gedurende het jaar wordt bij de aanvoerders 1 procent van de omzetwaarde ingehouden als liquiditeitsbijdrage. In geval van een positief resultaat wordt dit bedrag bijgeschreven op de ledenlening. Daarmee blijft het geld eigendom van de leden.

De directie zegt tegemoet te willen komen aan de wens om minder van het verlies bij de leden neer te leggen. Wel wijst ze erop dat een beroep op de liquiditeitsbijdrage noodzakelijk blijft. Deze regeling is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van de financiële huishouding van de coöperatie FloraHolland, en is daarmee ook een belangrijk onderdeel van de kracht van het collectief, aldus de directie.

Het voorstel wordt op regiobijeenkomsten toegelicht. Op 10 juli moet de algemene ledenvergadering een besluit nemen. Een negatief of erg omstreden besluit op die dag kan volgens de directie belangrijke negatieve gevolgen voor de coöperatie hebben.

Categorieen:
Algemeen