Archief

Nog drie locaties huisvesting arbeidsmigranten

Met het oog op grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in Westland zijn er drie locaties waarvoor nog min of meer serieuze plannen bestaan. Het gaat daarbij vooral om de locaties Rolpaal/Bosweg (nabij de Naaldwijkse meubelboulevard) en Dijckerwaal (tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande).

De derde locatie die nog op haalbaarheid wordt onderzocht, betreft het grote terrein aan de Middel Broekweg in Honselersdijk waar in het afgelopen weekeinde het feest van '10 jaar Westland' is gehouden.

Een en ander blijkt uit de beantwoording van vragen, die door de gemeenteraadsfractie Westland Verstandig aan wethouder Weverling waren gesteld. Omdat hij woensdagavond niet aanwezig kon zijn in een commissievergadering, beantwoordde de wethouder de vragen eerder op de dag per memo.



Aanvankelijk waren er negen huisvestingslocaties in kaart gebracht, verspreid over de gemeente Westland. Er zijn in de afgelopen jaren diverse concrete initiatieven geweest, maar die bleken uiteindelijk voor de betrokken initiatiefnemers niet financierbaar.