Archief

Eerste drijvende natuurvriendelijke oever geplaatst

De eerste drijvende natuurvriendelijke oever van Westland is geplaatst. Deze ligt langs de Holle Watering in Kwintsheul. Tot dusver zat hier tussen het water en de weg alleen een stalen damwand, wat allerminst bevorderlijk is voor dier en plant.

De drijvende oever wordt daar in totaal 400 meter lang en moet zorgen voor een betere zuivering van het water en een prettigere leefomgeving voor de dieren. Deze drijvende oevers van het Floating Life-project worden de komende jaren, onder meer door Wageningen Universiteit, gemonitord op hun ontwikkeling. Zo moet blijken of Floating Life een oplossing biedt voor de ecologische waterkwaliteitsopgave die is vastgelegd in de Europese Kaderrichtlijn Water.

De drijvende oevers maken deel uit van een pakket van natuurprojecten waar de gemeente Westland vorig jaar 251.000 euro voor beschikbaar had gesteld. Dit project is een initiatief van de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Fonds Groen Haaglanden van het Stadsgewest Haaglanden.

Categorieen:
Westland Algemeen