Archief

Bouw turnhal Naaldwijk begonnen

Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk is woensdag begonnen met de bouw van een nieuwe sporthal. De hal wordt 8 meter hoog en zal onderdak bieden aan de tien turnverenigingen uit het Westland. Tussen de bestaande accommodaties op het sportpark en de nieuwe hal komt een glazen loopsluis.

Nico Koers, oud-voorzitter van turnvereniging DOS Naaldwijk, is de grote voorvechter van een nieuwe turnhal. Een wens waar hij al tien jaar mee bezig is en woensdag zag uitkomen. "Het is een prachtige dag", reageerde hij op het bouwterrein.

De eerste locatie waar de hal zou worden gebouwd, was bij ISW Hoogeland in Naaldwijk. Dat plan werd snel afgeschoten. Later kwam de locatie van de oude Bernadetteschool in Naaldwijk om de hoek kijken. Daar trokken Koers en de gemeente de stekker uit, omdat het plan te log bleek. Uiteindelijk is gemeente Westland met de nieuwe locatie op sportpark de Hoge Bomen gekomen.

Momenteel is het zo, dat turnverenigingen buiten de gemeente moeten trainen, omdat er te weinig ruimte in het Westland is. Koers hoopt ook dat door de nieuwe hal het turnen een kwaliteitsimpuls krijgt. De hal gaat 7 dagen per week open waarbij het piekmoment tussen 16.00 en 20.00 uur komt te liggen. Later moeten ook scholen gebruik gaan maken van de hal.

Bij de grondige verbouwingen op het sportpark een paar jaar geleden werden al extra kleedkamers gebouwd, omdat toen het plan was om op korte termijn een handbalhal te realiseren. Uiteindelijk is dat de turnhal geworden. De turners zullen ook van die kleedkamers gebruik gaan maken.