Archief

Bedrijven werven als impuls voor werkgelegenheid

De gemeente Westland wil in de komende vier jaar de werkgelegenheid extra impulsen geven. Het college van B en W wil daartoe onder meer bedrijven uit binnen- en buitenland stimuleren om zich hier te vestigen en tevens krijgen Westlandse bedrijven steun bij hun internationale plannen.

De werkloosheid in Westland is het afgelopen jaar gestegen van 4,1 naar 5,7 procent van de beroepsbevolking. Weliswaar is dat relatief laag in vergelijking met andere gemeenten, maar feitelijk zitten nu wel ruim 2.700 Westlanders zonder werk, zo staat in het Collegewerkprogramma 2014-2018, dat woensdagochtend is gepresenteerd.

Verder wil de gemeente vaart maken met de vestiging van de opleidingsinstelling Greenport Horti Campus op het braakliggende terrein tegenover FloraHolland. Daarbij vindt het college het van belang, dat naast de bouw van de nieuwe school de verplaatsing van de Demokwekerij wordt gerealiseerd. "Wij zien dit als vliegwiel om tot verdere ontwikkeling van de campus te komen", aldus de gemeente.

Er wordt ruim een miljoen uitgetrokken voor het aantrekkelijker maken van de dorpskernen voor winkeliers en horecabedrijven. Daartoe behoren verbetering van parkeervoorzieningen, bestrijden van leegstand en uitbreiding van cameratoezicht. Met name de centra van 's-Gravenzande, Honselersdijk, Kwintsheul en Poeldijk moeten er de komende vier jaar aanzienlijk op vooruitgaan.

In de komende periode zal de bezuiniging op het groenonderhoud met structureel ruim een miljoen euro worden teruggedraaid.