Archief

Project Chrysantenstraat opnieuw van de agenda

Het nieuwe bestemmingsplan ten bate van een woningbouwproject aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk zal niet meer voor de zomervakantie door de gemeenteraad van Westland worden behandeld. De meerderheid van de raadscommissie Ruimte vindt het voorstel nog niet rijp genoeg.

Diverse omwonenden maakten dinsdagavond gebruik van het inspreekrecht om bezwaren tegen het project naar voren te brengen. Samengevat komt de kritiek erop neer, dat de oppervlakte te krap bemeten is om er 23 woningen te bouwen. De betreffende grond is in 2011 vrijgekomen door de sloop van het scholencomplex ISW Chrysantenstraat.

De invulling van het braakliggend stuk grond begint steeds meer een hoofdpijndossier voor de opeenvolgende wethouders van volkshuisvesting te worden. Eerst was het wethouder Bogaard, die er in het voorjaar van 2012 een zogeheten CPO-project tot stand wilde brengen. Zijn opvolger El Mokaddem kwam met het plan voor starterswoningen, waarbij de gemeente een proef wil nemen met vrije kavelverkoop en gronduitgifte in erfpacht.

Oorspronkelijk zou het bestemmingsplan op 17 december vorig jaar door de gemeenteraad zijn besproken. Daarna bleek 4 maart evenmin haalbaar te zijn. Het is dinsdagavond voor de derde maal van de agenda van de gemeenteraad afgevoerd. De nieuwe wethouder van volkshuisvesting, Weverling, had het bestemmingsplan heel graag in de raadsvergadering van begin juli willen behandelen, maar de meerderheid van de fracties zag dat niet zitten.