Archief

Karssen voorzitter huisvestingskeurmerk arbeidsmigranten

Burgemeester Karssen van Maassluis is de eerste voorzitter van een onafhankelijk keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten. Het keurmerk is onderdeel van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). Het keurmerk toont aan dat de huisvesting van arbeidsmigranten in orde is.

De stichting is vorig jaar opgericht door meerdere sectororganisaties en vakbonden. De benoeming van Koos Karssen maakt onderdeel uit van de geplande overdracht naar een volledig nieuw en onafhankelijk bestuur voor SNF.

Als portefeuillehouder Wonen in de Stadsregio Rotterdam houdt Karssen zich al geruime tijd bezig met de huisvesting van arbeidsmigranten in de Rotterdamse regio. In 2012 ondertekende hij namens het VNG de Nationale Verklaring (tijdelijke) huisvesting EU-Arbeidsmigranten. De VNG verzocht hem eind 2012 Ambassadeur Arbeidsmigranten te worden om de Nederlandse gemeenten te stimuleren de gemaakte afspraken ook werkelijk uit te voeren.

Inmiddels bezitten meer dan 60 bedrijven het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten. 80 andere bedrijven hebben zich aangemeld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen