Archief

'Aanrijtijden ambulances Maassluis blijven zorgelijk'

De VVD-fractie in Maassluis is bezorgd over de aanhoudende overschrijding van aanrijtijden door ambulances. Blijkens de rapportage van de Veiligheidsregio Rotterdam was in het eerste kwartaal van dit jaar nog steeds één op de vijf ambulances in Maassluis volgens de normen te laat is in levensbedreigende situaties.

Met deze cijfers lijkt de verbetering in de loop der jaren minimaal te zijn. In 2012 was 76,5 procent van de ambulances binnen 15 minuten aanwezig. In 2013 was dit 78,3 procent. Uit de rapportage blijkt volgens de VVD dat de aanrijtijden voor de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Albrandswaard in 2012 een zelfde prestatie als Maassluis lieten zien.

In enkele fases zijn voor deze twee gemeenten de prestaties echter aanzienlijk verbeterd, terwijl hier voor Maassluis nauwelijks sprake van is. De fractie wil van het college van B en W weten, welke specifieke maatregelen in die twee gemeenten geleid hebben tot deze verbetering en waarom deze specifieke maatregelen in Maassluis niet toegepast zouden kunnen worden.

De aanrijtijden zijn al langer onderwerp van gesprek in de stad. In september liet burgemeester Karssen weten, het meer dan beu te zijn en vroeg de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met klem adequate maatregelen te nemen.

In de zomermaanden van afgelopen jaar is er wel een 'warm weer-ambulance' gestationeerd in de brandweerkazerne. Deze stationering geldt op dagen dat de temperatuur oploopt tot boven de 25 graden. De VVD wil weten of Maassluis ook dit jaar de beschikking krijgt over deze ambulance.

Categorieen:
Maassluis Algemeen