Archief

Van den Burg blijft hoopvol

De 's-Gravenzandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg denkt, dat het mogelijk is om in de nabije toekomst het gevaar van terroristische moordpartijen in zijn streek van Kenia in te dammen. De stad Mpeketoni ligt strategisch in de regio, stelt hij.

Van den Burg noemt het een goed idee om daar een kazerne te bouwen voor ongeveer tweehonderd soldaten. Er zou eveneens een landingsterrein voor helikopters aangelegd kunnen worden, want dan zou het Keniaanse leger heel snel in actie kunnen komen om tegenstand te bieden. "In dat geval zou Mpeketoni zelf als centrum van de regio volkomen beveiligd kunnen worden", bespiegelt Van den Burg.

Hij laat deze zaterdag weten, dat het leven weer op gang begint te komen. "De schaarste aan voedsel en brandstoffen begint een probleem te worden. De schappen in de winkels en stalletjes op de markt zijn zo goed als leeg en alles wat nog over is, is bijna twee keer zo duur als een week geleden. Vandaag was er helemaal geen benzine, brood, groente enzovoorts meer te koop", aldus Van den Burg.



De Nederlandse ambassade heeft in een schrijven afgelopen vrijdag benadrukt, dat Van den Burg en de zijnen een doelwit voor terroristen zijn en dat het beter zou zijn om voor enige tijd met verlof te gaan. "Wij blijven echter bij onze beslissing om niet weg te gaan. Niet omdat wij eigenwijs zijn of onverantwoord gedrag vertonen, maar omdat het een gecalculeerd risico is, waarbij we een signaal aan de bevolking willen afgeven", is zijn motivering.

Hij vervolgt: "Verder hebben we veel begrip vanuit Nederland gekregen, dat als een warm deken aanvoelt. Wij beloven ieder, dat we voorzichtig en waakzaam zullen blijven. Morgen is het zondag en wij weten, dat er in en buiten kerken veel aan Mpeketoni gedacht zal worden en dat er tijdens heel wat kerkdiensten voor de bevolking gebeden zal worden. Dat weet men hier en het wordt erg gewaardeerd", aldus Van den Burg.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen