Archief

Hulpstichting gedupeerd door brand

De brand die eerder deze week woedde in een schuur in Schipluiden betekent een enorme klap voor Projectgroep De WesterCirkel. De schuur was namelijk tot de nok toe gevuld met spullen die bestemd waren voor een nieuwbouwwoning voor twaalf verstandelijk gehandicapten in Roemenië.

"Het is echt vreselijk", zegt bestuurslid Nico Kramer van De WesterCirkel, die is gelieerd aan het Westerhonk in Monster. "Wij staan nu met lege handen, terwijl de mensen daar op ons rekenen." Kramer hoopt nu steun te krijgen vanuit het Westland, zodat het project alsnog doorgang kan vinden.

De woning in Roemenië zou dit najaar worden opgeleverd. Nog geen twee weken geleden werd de datum geprikt waarop de in Nederland verzamelde spullen naar Roemenië zouden worden vervoerd. Enkele dagen later vatte de opslagruimte vlam en brandde deze helemaal af.De organisatie is in eerste instantie vooral op zoek naar geld, zodat de woning in Roemenië toch binnen afzienbare tijd geopend kan worden. Daarnaast zoekt men een tijdelijke opslagruimte. Als die gevonden is, kan de inzameling van goederen weer beginnen. Meer informatie is te vinden op

www.deWesterCirkel.nl.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen