Archief

Alpacafokkerij moet donderdag ontruimd zijn

Het is over en uit voor de alpacafokkerij aan de Wateringseweg in Poeldijk. Volgende week donderdag moeten de 22 dieren van het stuk grond gehaald zijn. Dat heeft eigenaar Theo Enthoven donderdag te horen gekregen in een gesprek met wethouder Peter Ouwendijk op het gemeentehuis.

Door de gemeente is een alternatieve locatie aangeboden aan de Haagweg in Monster, zegt Enthoven. Alleen is dat stuk land niet geschikt voor de dieren, omdat bepaalde soorten alpaca's niet met elkaar kunnen leven. Enthoven roept de buurtbewoners op in actie te komen door een protestmail te sturen naar de gemeente Westland. Ook vraagt hij de gemeenteraad nogmaals op in actie te komen.

De gemeente wil de fokkerij weg hebben, omdat deze niet strookt met het bestemmingsplan voor het glastuinbouwgebied. Daarin is minder plaats voor activiteiten die niets met het telen van bloemen, planten en groenten te maken hebben. Bovendien zeggen buren van de fokkerij geregeld last te hebben van stank en geluidsoverlast.

Het is nog niet bekend wat met de 22 alpaca's gaat gebeuren. Theo Enthoven heeft al wel idee├źn, maar wil deze nog niet in de openbaarheid brengen. Bij het perceel aan de Wateringseweg komt een protestdoek te hangen.