Archief

Opvolger Muziekschool Westland opgericht

Er is daadwerkelijk een opvolger voor de Muziekschool Westland opgericht. Een groep van circa tien docenten heeft zich verenigd onder de naam 'Muziekmeesters Westland' en zal, met steun van Westland Cultuurweb, muzieklessen blijven geven aan de Westlandse jeugd.

De oprichting van de nieuwe organisatie is donderdag bekendgemaakt, nadat in maart jl. de opheffing van Stichting Muziekschool Westland naar buiten werd gebracht. Destijds werd al melding gemaakt van een nieuw initiatief.

Vertrouwde docenten en locaties blijven beschikbaar voor leerlingen binnen de gemeente Westland, zo melden de Muziekmeesters. Het aanbod bestaat uit individuele lessen, duo-lessen, groepslessen, samenspelmomenten en muzikale projecten. Bij die projecten wordt op een grote variatie van instrumenten en zang ingezet. "De mogelijkheden tot samenspel worden sterk uitgebreid", aldus de aankondiging.

In samenwerking met Westland Cultuurweb zal Muziekmeesters Westland gaan voorzien in muzikaal aanbod rond onderwijs en buitenschoolse opvang, zodat kinderen dicht bij huis hun eerste muzieklessen kunnen volgen. Daarnaast is er een breed aanbod van muzikale educatie voor volwassenen, variërend van individuele muziek- en zanglessen tot strijkorkest en projectkoor.

Om de wensen van nieuwe en bestaande leerlingen te kunnen inventariseren, is er een poll geplaatst op www.muziekmeesterswestland.nl. Met name de jeugd wordt opgeroepen om hun voorkeur kenbaar te maken. Mede op basis daarvan zal binnen enkele weken het lesaanbod gepubliceerd worden.

Categorieen:
Westland Algemeen