Archief

Maassluis gaat eigen daklozen nazorg verlenen

De gemeente Maassluis gaat eigen dak- en thuislozen die na de basisopvang in Vlaardingen nazorg nodig hebben, zelf opvangen. De locatie in Vlaardingen biedt onderdak aan dak- en thuislozen uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, maar deze gemeente gaat hier echter flink op bezuinigen.

Vlaardingen wil voortaan alleen het geld, dat ze van het Rijk krijgt om de drie gemeenten te voorzien van opvang gebruiken. Dit betekent een flinke versobering van de dienst.

Vlaardingen blijft verantwoordelijk voor de basisopvang van dak- en thuislozen in de drie Waterweggemeenten. Er wordt daar direct een traject ingezet om de betrokken personen op eigen benen te krijgen. Als ze daarna langer zorg nodig hebben, zal dit verzorgd worden door de gemeente waar de persoon vandaan komt.

Woningcorporatie Maasdelta stelt hiervoor op jaarbasis drie woningen beschikbaar in Maassluis. Als blijkt dat deze werkwijze werkt, zal dit aantal oplopen tot in totaal een maximum van twaalf woningen over vier jaar. Dit is de duur van de maatwerktrajecten die Maasdelta met de huurder overeenkomt. Woningcorporatie Vestia is voornemens voor dit doeleinde één woning beschikbaar te stellen. De zorgpartijen Careyn, Pameijer, StOED en ASVZ verzorgen de begeleiding.

Aangezien het komende jaar met deze vorm van samenwerking wordt geëxperimenteerd, vindt medio volgend jaar een evaluatie plaats. Hieruit zal moeten blijken of dit een structurele werkwijze kan worden. De gemeente stelt voor het komend jaar 40.000 euro te beschikking.

Categorieen:
Maassluis Algemeen