Archief

'Situatie in Mpeketoni zeer gespannen'

Duizenden inwoners van Mpeketoni hebben de nacht van dinsdag op woensdag in maisvelden doorgebracht. De mensen zijn gespannen en weten niet wat komen gaat na een reeks van terreuraanslagen de afgelopen dagen in de stad. Dat zegt ontwikkelingswerker Wim van den Burg tegen de WOS. De 's-Gravenzander heeft in het gebied een hulpproject en maakte maandagochtend foto's van een bloedbad.

Van den Burg was woensdagochtend op WOS Radio te horen en zag legertroepen in grote snelheid aan zijn huis voorbij trekken. Ook hangen er helikopters in de lucht. De medewerkers van Wim van den Burg zijn woensdag gewoon weer komen opdagen op het werk. Ze willen geld verdienen. De uitdrukkelijke wens van de Keniaanse bevolking is dat Wim blijft met zijn team.

In Mpeketoni zijn alle winkels gesloten. Verder zijn twee bankgebouwen uitgebrand. De derde bank in de stad is gesloten. De scholen zijn naar verwachting tot volgende week dicht en ook de toegangswegen zijn afgesloten.

Bij de aanslag van maandagavond zijn ongeveer 25 doden gevallen en 12 vrouwen ontvoerd, zegt Van den Burg. De terroristen van zondagavond waren gekleed in uniformen van het Keniaanse leger, zo vertelden medewerkers van het project van Van den Burg. De medewerkers bevonden zich tijdens de aanslag op het dak van een gebouw en waren getuige. Mensen die naar het WK voetbal op een terras zaten te kijken werden geëxecuteerd.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen