Archief

'Geen renovatie, maar sloop 57 sociale huurwoningen'

Bewoners van 57 sociale huurwoningen woningen aan de Constantijn Huygenslaan in Maassluis hebben te horen gekregen, dat hun woningen niet worden gerenoveerd maar gesloopt. Ze worden vervangen door nieuwbouw. Dit wordt bevestigd door woningcorporatie Maasdelta, stelt de raadsfractie van de PvdA.

De fractie wil van het college van B en W opheldering en vraagt waarom er in eerste instantie wel over renovatie werd gesproken, maar uiteindelijk toch is gekozen voor sloop. "De woningen zien er over het algemeen nog prima uit en zijn goed onderhouden en vanwege de rustige wijk en de tuinen ook gewild", zo schrijft de PvdA in schriftelijke vragen.

De PvdA wil verder weten hoe er wordt omgegaan met de huidige bewoners. Krijgen ze bijvoorbeeld een terugkeergarantie, tijdelijke woonruimte en verhuiskostenvergoedingen? En zijn er al toezeggingen gedaan over de hoogte van de nieuwe huur? De fractie vraagt ook of de tuinen grotendeels behouden kunnen worden, omdat de bewoners hier vaak decennia aan hebben gewerkt.

Ook wil ze weten waarom Maasdelta de sloop niet kenbaar heeft gemaakt aan de raad, zeker gelet op de bespreking van de plannen voor Sluispolder West en de druk die dit oplevert op de lokale markt van sociale huurwoningen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen