De Bakker zonder te spelen in kwartfinale Rosmalen

Tennisser Thiemo de Bakker heeft een vrije doorgang gekregen naar de kwartfinale van de Topshelf Open in Rosmalen. Woensdag zou de Westlander de tweede ronde spelen tegen de als vijde geplaatste Dmitry Tursunov (ATP-32), maar de Rus heeft zich vanwege een voetblessure teruggetrokken uit het toernooi.

In de eerste ronde wist De Bakker nog landgenoot Igor Sijsling in twee sets te verslaan met 6-4 en 7-6(4). In de kwartfinale zal de 25-jarige tennisser het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Portugees Joao Sousa (ATP-48) en de Kroaat Mate Pavic (ATP-475).

Voor De Bakker is het al bijna een jaar geleden dat hij zich voor het laatst bij de beste acht van een ATP-toernooi wist te scharen. In het Zweedse Bastad bereikte hij in juli van vorig jaar de halve finales, waarin hij werd uitgeschakeld door de Argentijn Carlos Berlocq.