Archief

Politie wil overlast op het water de kop indrukken

Politie Westland heeft een 'recreatieteam' opgericht waarmee ze extra controles gaat uitvoeren naar overlast op het water. Bijvoorbeeld door zuipschuiten. "Het lijkt er nu soms op dat het water wordt gebruikt als een soort vrijplaats, maar ook daar moet je je aan regels houden", aldus politiewoordvoerder Cor Spruijt.

Met name tijdens Pinksteren heeft de politie veel meldingen gekregen van overlast door zuipschuiten. Op deze schepen zitten veelal aangeschoten of dronken jongeren die voor geluidsoverlast zorgen. Ook worden er bierflesjes in tuinen gegooid.

Naast controles op zuipschuiten, controleert de politie ook op snelheid, het hebben van een vaarbewijs en andere overtredingen. De politie gaat deze controles uitvoeren in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland en Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente.

Begin juni zei Sjaak van der Tak dat hij zuipschuiten hard wil aanpakken. De gemeente is bezig met een onderzoek naar het opleggen van een dwangsom. Die kan liggen tussen de 300 en 500 euro per persoon per boot. Wanneer de opvarenden van een boot een paar keer de fout in gaan, dan gaat de boot 'aan de ketting'.

Categorieen:
Westland Algemeen