Archief

Moens versterkt Feyenoord Academy

Oscar Moens, oud-doelman bij onder meer AZ, PSV en Willem II, maakt vanaf komend seizoen deel uit van de trainersstaf van Feyenoord Academy, de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. De geboren 's-Gravenzander heeft een contract voor een jaar getekend.

"De jeugdopleiding is vijf jaar op rij verkozen tot beste van Nederland en de staf bestaat uit veel trainers die ik nog ken uit de voetballerij. Ik kijk er naar uit om van dat team deel te gaan uitmaken", aldus Moens tegenover zijn nieuwe werkgever. "Ook zie ik het als een grote uitdaging om met jonge, talentvolle keepers te gaan werken en eraan bij te dragen hen belangrijke stappen te laten zetten in hun ontwikkeling".

Moens, die momenteel in Maasland woonachtig is, stopte in 2011 op 38-jarige leeftijd zijn carrière als betaald voetballer, nadat hij nog een half jaar onder de lat bij Sparta had gestaan. Bij diezelfde club stapte hij vervolgens in de commerciële afdeling. Daarnaast startte hij een eigen keepersschool, genaamd Stanno Keepersschool.