Archief

Weinig verrassingen laatste dag overschrijvingen

Voor zover nu bekend heeft de laatste dag waarop overschrijvingen binnen het amateurvoetbal mogelijk waren, weinig verrassingen meer opgeleverd bij de teams in de regio Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. Zondagavond 24.00 uur moesten alle overschrijvingsformulieren bij de KNVB ingeleverd zijn. Bijna alle overschrijvingen waren reeds voor het weekend bekend en in de afgelopen maanden al openbaar gemaakt.

In de laatste week werd nog wel duidelijk dat Torben Halverhout na twee mislukte seizoenen bij Westlandia verhuist naar KMD, maar het is nog onduidelijk of hij in de selectie of een vriendenteam gaat spelen. Naaldwijk versterkte zich in de laatste 'transferweek' nog met doelman Barry van Straten.

De kersverse topklasser Excelsior Maassluis verwelkomt een aantal nieuwe spelers met ingang van het nieuwe seizoen. Bij de tricolores komen Shijie Hu (Alphense Boys) en Vincent van Dorp (Feyenoord A1). Daarnaast vetrekken een aantal belangrijke spelers zoals Jorno Reurink (Zwaluwen), Sten Wever (Smitshoek) en Richal Leitoe (Deltasport).

Bij de zaterdag-hoofdklasser FC 's-Gravenzande blijft de selectie grotendeels bij elkaar. Aanvaller Silvio Vermeer gaat naar MVV '27. Rodney van der Meijs, afkomstig van ADO Den Haag A1, gaat juist de overstap maken naar FC 's-Gravenzande. De jonge speler is woonachtig in Monster en momenteel herstellende van een knieblesure. Hij heeft alle eerste jeugdteams vanaf de E bij de jeugdopleiding van ADO doorlopen. Daarnaast is ook Darli Gerardus van VVGZ toegevoegd aan de selectie.

Bij HVC '10, volgend seizoen debutant in de eerste klasse, komt een extra doelman, Ismail Oruc. De keeper komt over van topklasser Haaglandia (zo). Verder stromen er bij de Hoekse club ongeveer 10 junioren door naar de selectie.

Bij de zondagtak van hoofdklasser Westlandia komt Kees Ketting van VDL de selectie versterken. Jessie van der Burg en Patrick Batist komen over van topklasser Haaglandia. Jesse Lub, nu nog actief bij Nieuwenhoorn, is volgend seizoen ook Westlandiaan. De doelman heeft de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis doorlopen en was eerder ook actief voor MVV'27. Ook Jordy de Wit komt over van Nieuwenhoorn. Daarnaast maakt Khalid El Bouyakoubi de overstap naar De Hoge Bomen. Hij is een middenvelder en heeft zijn jeugdopleidingen genoten bij Spartaan'20, Excelsior Rotterdam en Barendrecht. Verder heeft het team uit Naaldwijk zich versterkt met Marc du Chatenier, Soeredj Angoelal en Martin la Cruz.

Zondag-eersteklasser VELO ziet diverse belangrijke spelers vertrekken, waaronder Ivo van Holstein, Jeffrey Beukenholdt, Melvin v/d Zeijden, Mick van Elswijk en Pascal van Eck.

Bij alle tweede- tot en met vierde-klassers in deze regio bleef het aantal mutaties relatief beperkt. Wel zien we bij de meeste clubs veel doorstroming van de A-junioren naar de selecties.