Archief

Nog geen afsluiting ventweg P.C. Hooftlaan

Het afsluiten van de ventweg langs de P.C. Hooftlaan in Maassluis is op dit moment te ingrijpend. Wel wordt het idee betrokken in de ontwikkelingsvisie op de P.C. Hooftlaan. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA, waarin de fractie de verkeersveiligheid bij buurtcentrum de Hooftzaak aan de orde stelt.

Er zijn al eerder gesprekken tussen de gemeente en Stichting Onder een Dak (Stoed) van buurtcentrum de Hooftzaak geweest. Dit heeft toen volgens de PvdA nog niet tot een oplossing geleid. Volgens de fractie zijn de aangedragen oplossingen van de gemeente een verbetering, maar gaan ze niet ver genoeg. Stoed stelt voor om een deel van de ventweg af te sluiten. De PvdA verlangt, dat de gemeente die oplossing als reƫle optie behandelt.

De gemeente heeft wel een aantal voorstellen gedaan om de veiligheid op korte termijn te herstellen. De maatregelen liggen op grondgebied van de gemeente en anderen en de maatregelen kunnen worden uitgevoerd, zodra hiervoor toestemming is gegeven door derden. Het volledig afsluiten van de ventweg is op dit moment te ingrijpend.

Categorieen:
Maassluis Algemeen