Voetbal: Excelsior Maassluis wint Maassluis Cup

Excelsior Maassluis heeft zaterdag de tweede editie van de Maassluis Cup op haar naam geschreven. De zaterdag-topklasser won zoals verwacht de finale van VDL. De winst was met 1-0 wel nipt. Matchwinner was Niels Redert. Excelsior Maassluis speelde dit toernooi met een groot deel van het eerste elftal.

De Maassluis Cup is sinds vorig jaar een jaarlijks terugkerend plaatselijk voetbaltoernooi waarbij de lokatie wisselt tussen de deelnemende clubs MSV'71, VDL en Excelsior Maassluis. Elk jaar zal een bevriende voetbalvereniging worden uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. Dit jaar was dit vv Brielle.

Ook werd een damestoernooi afgewerkt. Hierbij was Maasdijk, als winnaar van vorig jaar, extra aan het deelnemersveld toegevoegd. Dit toernooi werd zaterdag gewonnen door Brielle. Dit jaar vond de Maassluis Cup 2014 plaats bij VDL aan de Sportlaan in Maassluis. De entreegelden, in totaal 3.000 euro, worden gedoneerd aan de Stichting ALS. Dit idee kwam tot stand omdat John van der Meij, o.a. oud-doelman van VDL en Maasdijk, aan deze spierziekte lijdt.