Archief

Westlandse Cross wordt jaarlijks spektakel

De Westlandse Cross, die dit jaar in het kader van het tienjarig bestaan van de gemeente Westland wordt gehouden, moet jaarlijks terugkeren. Dat is de insteek van organisator Experience Express. De opzet blijft grotendeels gelijk.

Experience Express organiseert nu alleen de festiviteiten op de zaterdag en zondag, daar komt vanaf volgend jaar ook de vrijdag bij. "De zaterdag en zondag steken nu goed in elkaar, met zaterdag overdag de fietscross en 's avonds rockmuziek en op zondag Nederlandstalig", zegt organisator Frank Bierkens. Net als dit jaar, met onder meer optredens van Bløf en Di-rect, moeten ook de komende jaren grote namen naar Westland komen.

De vrijdagavond wordt waarschijnlijk vooral voor de jeugd. Verschillende dj's moeten dan hun show geven. Verder wordt gedacht aan een cultureel evenement. "Mogelijk in samenwerking met Cultuurweb", aldus Bierkens.

De Westlandse Cross moet ook de komende jaren gehouden worden in het derde weekeinde van juni, vlak voor de start van de dorpsfeesten. Of het terrein aan de Zandheullaan het feestterrein blijft, is nog afhankelijk van de gemeente en FloraHolland.

Categorieen:
Westland Algemeen