Archief

'Schaatsbaan De Uithof volgend seizoen gewoon open'

De 400-meterbaan van De Uithof in Den Haag is volgend seizoen gewoon open. Er is geen sprake van een sluiting. Dat zegt uitbater Eugene de la Croix tegen de WOS. De Westlandse Schaatsers, een grote groep die gebruik maakt van de baan, hebben zorgen geuit over het voortbestaan van de baan.

De la Croix is in gesprek met wethouder Klein, de KNSB en andere partijen om de toekomst van de schaatsbaan te bespreken. Er wordt gemikt op een vijfjarenplan om de continuïteit te waarborgen. Dat plan wordt eind deze maand gepresenteerd.

Om de baan open te kunnen houden, is er de wens om meer vrijwilligers te betrekken bij de exploitatie van de baan. Ook zal een kleine prijsverhoging van toegangskaartjes doorgevoerd worden. Een verhoging van tussen de vijf en tien procent.

Komende maandag is de laatste schaatsdag van het seizoen. Een ludieke actie, die per toeval samenvalt met de ontstane commotie. Ruim honderd schaatsers uit het Westland gaan hun laatste rondjes van het jaar schaatsen. Zij willen dan aangeven dat het van groot belang is dat de baan open blijft, zegt Marjolein de Boer van de Westlandse schaatsers.

Categorieen:
Westland Algemeen