Archief

Korenmolen actief op zoek naar geld

Stichting de 's-Gravenzandse Korenmolen wil niet wachten op definitief uitsluitsel van de verzekering en gaat zelf actief op zoek naar geld. De stichting is in gesprek met verschillende organisaties om te kijken of die bereid zijn de molen te steunen.

Gesprekken zijn gaande met onder meer de gemeente Westland, de provincie Zuid-Holland en het Rijk. Ook is met bijvoorbeeld Fonds Westland gesproken. In het geval dat de verzekering besluit uit te betalen, is de stichting bereid de donaties terug te storten.

Vooralsnog hebben de stichting in de verzekeringsmaatschappij een meningsverschil over de windkracht in begin februari dit jaar, toen de wieken van de molen afbraken. De verzekeringsmaatschappij stelt dat de wind niet krachtig genoeg was om de oorzaak te zijn. Stichting de 's-Gravenzandse Korenmolen wijst naar andere metingen die het tegendeel beweren.

De stichting gaat in de komende tijd op meer manieren proberen geld op te halen. Zo staat ze begin juli met een stand op de feestweek in 's-Gravenzande en komt er mogelijk een postzegel met een afbeelding van de molen. Tijdens de Westlandse Molendag eind deze maand, kunnen mensen ook een donatie doen. De kosten voor herstel bedragen in totaal anderhalve ton.