Archief

Dode vissen geruimd in Oranjepolder

Uit het water van de Oranjepolder bij Maasdijk zijn ruim tweehonderd dode vissen geruimd, zo meldt het Hoogheemraadschap van Delfland. De vissterfte is opgetreden in het gebied tussen de Schenkeldijk en de Pettendijk. De oorzaak ervan is niet bekend.

Uit direct ingesteld onderzoek is gebleken, dat het zuurstofgehalte van het water in de Oranjepolder normale waarden laat zien. Omdat de vissen al een aantal dagen dood waren, konden ze niet meer worden onderzocht - dat is alleen mogelijk als de vis net dood is. De locatie waar de dode vissen zijn aangetroffen, wordt extra in de gaten gehouden.

In het Westland worden de laatste tijd wel vaker meerdere dode vissen in het water aangetroffen. Als Delfland hierover tijdig een melding krijgt, kan het waterschap direct actie ondernemen. De dode vissen worden geruimd en het zuurstofgehalte van het water wordt gemeten. Hoe eerder de dode (of nog levende) vissen uit het water zijn gehaald, des te groter de kans dat de oorzaak kan worden achterhaald.



Voor iedereen die meerdere dode vissen in het water ziet, heeft Delfland het volgende advies: raak ze niet aan, ruim ze niet op, maar neem contact op met het Meldpunt van Delfland: tel. 015-270.18.88 of meldpunt@hhdelfland.nl.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen