Archief

Van Zevenbergen en Tetteroo schitteren bij NK

De regionale atleten Loek van Zevenbergen (uit Maassluis) en Eva Tetteroo (uit 's-Gravenzande) hebben topprestaties geleverd bij Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp, die tijdens de pinksterdagen in Apeldoorn zijn gehouden. Van Zevenbergen werd nationaal kampioen bij de A-junioren, Tetteroo behaalde het zilver bij de B-juniores.

De 17-jarige Van Zevenbergen, lid van Fortuna Vlaardingen, behaalde twee limieten voor de Wereldkampioenschappen voor Junioren, die in het Amerikaanse Eugene worden gehouden. Op eerste pinksterdag kwam hij tot een verbluffend nieuw persoonlijk record bij het verspringen: 7.61 meter, een verbetering met een halve meter.

Ook met zijn eindtotaal van 7.285 punten voldeed Van Zevenbergen aan de WK-limiet, want die was bepaald op 7.225 punten. Overigens moest de Maassluizer de titel veiligstellen in de afsluitende 1.500 meter, want na negen onderdelen van de tienkamp had Sybren Blok (PAC) een kleine voorsprong genomen.

De 16-jarige Eva Tetteroo, die lid is van Olympus '70, zette op de zevenkamp een fraaie reeks neer. Zij boekte clubrecords op de onderdelen 100 meter horden (14.73 sec.), hoogspringen (1.70 meter) en verspringen (5.52 meter) en een persoonlijk record op de 200 meter (27.07 sec.).

In totaal behaalde Tetteroo 5.083 punten. Dit betekent een verbetering van het oude clubrecord (dat sinds vorig jaar al op haar naam stond) met niet minder dan 477 punten.