Archief

De Leuningjes zit financieel klem

Het Poeldijkse sociaal cultureel centrum De Leuningjes verkeert in financiële problemen. Het bestuur heeft de gemeente Westland, van wie het complex wordt gehuurd, gevraagd om de betaling van de maandelijkse voorschotnota's voor de eigenaarslasten te mogen opschorten.

In een brief aan de wethouders Ouwendijk en De Goeij verzoekt voorzitter Jeannet Hubbeling om die opschorting te laten duren totdat het nieuwe accommodatiebeleid door de gemeente wordt ingevoerd.

Het is De Leuningjes inmiddels gelukt om een van de zalen die normaal per dag(deel) werd verhuurd, permanent te verhuren. "Dit is echter niet voldoende om de terugloop aan huurinkomsten van onze verenigingen te compenseren", schrijft Hubbeling.

Zij meldt verder, dat de stichting om uitstel van betaling van de onroerendezaakbelasting heeft gevraagd en deze ook heeft verkregen. Om nog verder te besparen op personeelskosten, zullen in de komende zomermaanden de deuren van De Leuningjes regelmatig gesloten zijn. Ook is besloten om het jaarlijks onderhoud aan de vloer van de Gerberazaal dit jaar niet uit te voeren.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen