Archief

WestlandStek voor Rikkert Suijkerland

Badmintonner Rikkert Suijkerland heeft uit handen van burgemeester Van der Tak de WestlandStek gekregen. Dat gebeurde zaterdagmiddag tijdens een afscheidswedstrijd, die zijn badmintonvereniging Van Zundert/VELO voor hem had georganiseerd. Ook kreeg de Westlander namens Badminton Nederland de erepenning toebedeeld. Deze eer viel tot dusver slechts één andere badmintonner ten deel.

Suijkerland is al ruim 25 jaar lid van de Wateringse vereniging, waar hij met het eerste elftal vijfmaal het landskampioenschap in de eredivisie veroverde, tweemaal de nationale beker en eenmaal zilver behaalde in de Europa Cup. Daarnaast werd hij in 2007 met Dennis van Daalen de Jel Nederlands kampioen herendubbel.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland. Dat kan zijn op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.

Tijdens zijn afscheidswedstrijd nam de 30-jarige Wateringer het met zijn eigen team op tegen oud-gedienden van Van Zundert/VELO. Ook waagde de burgemeester met sportwethouder El Mokaddem aan zijn zijde zich aan een confrontatie met het duo Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo.