Archief

WOS uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar

WOS Media is verkozen tot De Lokale Omroep van het Jaar 2014. Dat is vrijdagmiddag in Hilversum bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de 'Week van de Lokale Omroep'. Kort ervoor was WOS-redacteur Margriet van der Eijk uitgeroepen tot Presentatietalent van het Jaar (televisie).

Het betekent voor de WOS scheepsrecht, want het was voor het derde opeenvolgende jaar dat de omroep uit 's-Gravenzande tot de finalisten behoorde. Na een voorselectie uit de 88 kandidaten waren er zeven deelnemers genomineerd voor de felbegeerde titel. Naast WOS Media waren dat omroepen uit Beuningen en Druten, Eindhoven, Enschede, Groningen, Horst aan de Maas en Oss.

Uit het juryrapport: "De WOS laat op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd is; een model-omroep voor andere streken in Nederland." Verder wordt gewezen op de focus van de WOS "op de leefwereld van het Westland en omstreken in al haar facetten. Van actualiteit, sport tot cultuur. Alles vind je bij deze omroep. Met eigen middelen en minimale subsidie een volwaardige omroep, die fris oogt en durf toont. Dit wil de jury belonen."



WOS Media is de streekomroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. De Lokale Omroep Awards zijn een initiatief van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (Olon).