Archief

Leden van FloraHolland willen niet 'inleveren'

De leden van bloemenveiling FloraHolland willen niet opdraaien voor het verlies dat afgelopen jaar is geboekt. Dat bleek donderdag tijdens de algemene ledenvergadering. Het bestuursvoorstel om slechts de helft van de liquiditeitsbijdrage 2013 bij te schrijven op de ledenlening haalde geen meerderheid.

Daarmee konden geen verdere financiële besluiten worden genomen. FloraHolland zal voor eind volgende week aangeven, wat de vervolgstappen zijn ten aanzien van de jaarcijfers. Voorzitter van de commissarissen Bernard Oosterom zei teleurgesteld te zijn over de uitslag van de stemming. "Hoewel de argumentatie volgens ons voldoende valide was, hebben de leden in de vergadering anders besloten. We zullen de uitkomst van de stemming en de uitgebreide discussie zorgvuldig beschouwen", aldus Oosterom.



Gedurende het jaar wordt bij de aanvoerders 1 procent van de omzetwaarde ingehouden als liquiditeitsbijdrage. In geval van een positief resultaat, wordt deze liquiditeitsbijdrage, na een besluit van de ledenvergadering, bijgeschreven op de ledenlening. Aangezien FloraHolland over 2013 een negatief resultaat heeft geboekt, werd aan de leden voorgesteld slechts de helft van de liquiditeitsbijdrage bij te schrijven. De andere helft is dan bestemd om verlies te dekken. Dit voorstel haalde dus geen meerderheid.

De ledenvergadering vond plaats in Aalsmeer. De 294 aanwezige leden, bijna 5 procent van het totaal, hoorden de nieuwe topman Lucas Vos de bevindingen van zijn eerste maanden bij FloraHolland delen. Een van zijn belangrijkste bevindingen is, dat de strategie onvoldoende helder is. Hij betoogde, dat het strategieproces 'FloraHolland 2020' eind dit jaar tot meer helderheid voor leden, klanten en medewerkers moet leiden.

Categorieen:
Algemeen