Archief

Vrijwilligers gezocht voor Monstersche Sluis

Er worden vrijwilligers gezocht voor het in Maassluis op te richten sluiswachtersgilde 'De Behouden Sluis'. Zij moeten de nog te heropenen Monstersche Sluis bedienen voor de pleziervaart. Op donderdag 12 juni wordt er een voorlichtingsbijeenkomst gehouden voor iedereen die sluiswachter wil worden.

Bert de Reuver, voorzitter van de Stichting Monstersche sluis, zal tijdens de bijeenkomst informatie geven over de stand van zaken omtrent de gewenste heringebruikname van de sluis. Daarnaast zal het opleidingsplan om als sluiswachter te kunnen functioneren, worden besproken.

De bediening van de sluis en van de bruggen over de vlieten zal plaatsvinden in de periode van 15 mei tot 15 oktober, gedurende de weekenden en bij evenementen. Voor de bediening van de sluis moeten tenminste twee sluiswachters aanwezig zijn die in het bezit zijn van een vaarbewijs en een marifoondiploma.

De bijeenkomst is om 19.30 uur in de kantine van Watersportvereniging Vlietland aan de Zuidvliet 117 Maassluis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@monsterschesluis.nl

Categorieen:
Maassluis Algemeen