Archief

Geen zicht op extra bushaltes in Maassluis

Niet alle gebieden in Maassluis die nu nog in ontwikkeling zijn, krijgen op korte termijn een bushalte op een afstand binnen 500 meter. Het gaat bijvoorbeeld om het zuidoostelijke deel van Het Balkon, De Dijkpolder, 't Hooft, maar ook de nieuwe begraafplaats, bedrijventerrein De Dijk en De Nieuwe Waterweg.

De gemeenteraad nam eind 2013 een motie aan waarin het college werd opgeroepen in gesprek te gaan met de Stadsregio Rotterdam en met de vervoersmaatschappijen om meer bushaltes te plaatsen. Doelstelling is: overal in Maassluis binnen een straal van 500 meter een bushalte.

Het college zegt in het recente verleden te hebben overlegd met de stadsregio. Daarbij is door de stadsregio aangegeven, dat van genoemde gebieden ook in de toekomst onvoldoende vervoersvraag wordt verwacht om extra bushaltes te rechtvaardigen.

In 2017 moet de nieuwe Hoekse Lijn worden opgeleverd. Het college geeft aan dat dan een heroriƫntering op het lokale openbaar vervoersysteem noodzakelijk is. Het college wil daarom uiterlijk in 2015 een visiedocument 'Openbaar Vervoer Maassluis' opstellen, waarin ook bijvoorbeeld de blinde vlekken in het openbaar vervoersnetwerk worden opgenomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen