Archief

Internationaal deelnemersveld naar ONDO

De organisatie van het Open NK 1 tegen 1 korfbal heeft haar deelnemersveld compleet. Op de zeventiende editie van het evenement bij het 's-Gravenzandse ONDO zullen Nederlandse topspelers als Thomas Reijgersberg (Fortuna), de broers André en Erwin Zwart (LDODK/AH Gorredijk) en Gerald van Dijk (Blauw-Wit) het opnemen tegen de Belgische internationals Davor Duronjic en David Peeters. Daarnaast geven onder meer de Westlanders Yosri van der Ende (ONDO) en Thom Voskamp (Valto) acte de présence.

Vanwege de grote belangstelling is het juniorentoernooi dit jaar uitgebreid van 16 naar 20 deelnemers. Veel spelers uit Oranje onder 19 jaar reizen op zondag 8 juni af naar 's-Gravenzande, onder wie Harjan Visscher, Jetze de Jong (beide DOS'46) en Wouter de Koning (TOP/Justlease.nl). Ook de regionale spelers Bart Bongaards (ONDO) en Laurens Verbaan (Valto) zijn toegevoegd aan het deelnemersveld.

Tijdens het NK 1 tegen 1, dat onderdeel uitmaakt van het North Sea Tournament, nemen een aanvaller en een verdediger het gedurende 45 seconden onderling tegen elkaar op. Het gratis evenement trok vorig jaar zo'n 2.000 toeschouwers naar het complex van ONDO. Voor het eerst sinds lange tijd staat organisator Barry Schep zelf niet op de deelnemerslijst genoteerd.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen