Archief

'Fast Ferry als alternatief tijdens ombouw Hoekse Lijn'

De SP-afdeling Hoek van Holland roept de Waterweggemeenten op zich hard te maken voor een Fast Ferry tijdens het ombouwen van de Hoekse Lijn naar lightrail. Hiervoor heeft de afdeling een brief gestuurd aan Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

De Hoekse SP-ers zijn van mening, dat extra busdiensten veel vertraging zullen opleveren, met name in de spits. Vandaar het pleidooi voor een Fast Ferry tussen Hoek van Holland en Schiedam. Zowel in Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen als Schiedam zijn volgens de SP reeds aanlegmogelijkheden aanwezig, welke in sommige gevallen met een kleine aanpassing geschikt zijn te maken.

"Naar onze mening zal dit het ongemak voor heel veel reizigers aanzienlijk beperken, al beseffen wij wel dat het nooit een volledige oplossing kan zijn en er gedurende de werkzaamheden hinder zal blijven bestaan", zo staat te lezen in de oproep.

Een woordvoerder van het projectbureau Hoekse Lijn laat desgevraagd weten, dat een veerverbinding al langer een optie is als alternatief tijdens de werkzaamheden. Net zoals bijvoorbeeld snelle busverbindingen. Het is echter nog te vroeg om daar nu al wat over te zeggen. De verschillende scenario's moeten eerst worden besproken met de gemeenten en vervoersmaatschappijen, voordat er een besluit wordt genomen. De verbouwing van de Hoekse Lijn van treinspoor naar lightrailspoor, moet in 2017 plaatsvinden.