Archief

College wil andere partijen winnen

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland gaat zich inspannen om in de gemeenteraad een zo breed mogelijk draagvlak te krijgen. Dat zegt het na de kritiek die de oppositie uitte in de gemeenteraad van vorige week dinsdag. Hoe B en W andere partijen voor zich willen winnen, zal blijken uit het collegewerkprogramma. Dat wordt in ieder geval vóór de raadsvergadering van september gepresenteerd.

De opstelling van de oppositie kwam vooral tot uiting in de stemming over de benoeming van wethouder Govert van Oord. De gehele oppositie stemde tegen, omdat ze vond dat er sprake was van een schijn van belangenverstrengeling. Van Oord benadrukt schoon schip te hebben gemaakt en al zijn nevenfuncties te hebben opgezegd.

Een ander kritiekpunt was de aanstelling van de nieuwe wethouder De Goede, een aanstelling voor drie dagen per week. Dat werd te weinig geacht, gezien haar zware portefeuille Zorg en Welzijn. De Goede wijst er op, dat het een bewuste keuze is geweest, waarbij de financiële situatie van de gemeente uitgangspunt was. Omdat ze niet de volledige portefeuille van oud-wethouder Van Nimwegen overneemt, heeft ze er vertrouwen in, dat ze haar taak binnen de gestelde tijd kan vervullen.