Archief

'Voorkom parkeerchaos in Ter Heijde'

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) maakt zich, gezien de fraaie weersvoorspellingen voor Pinksteren, zorgen om de parkeersituatie in Ter Heijde. Ze wil graag, dat de gemeente verkeersregelaars inzet en matrixborden met parkeerinformatie plaatst.

De fractie van GBW vreest, dat bezoekers die naar Ter Heijde willen in een chaotische situatie terecht zullen komen. Veel parkeerplekken en ook delen van de rijbaan zijn nog steeds afgezet door de bouwer, terwijl er volgens de bewoners nauwelijks bouwactiviteiten vallen waar te nemen. Hoewel er in sommige straten tweerichtingsverkeer is toegestaan, is dat in de praktijk door de diverse afzettingen onmogelijk, betoogt GBW.



Aan de Evertsenstraat zijn twintig parkeerplaatsen in gebruik die dienen als opslag. Eerder was al toegezegd, dat deze parkeerplaatsen voor het strandseizoen weer in gebruik genomen zouden kunnen worden door bezoekers en bewoners.

Daarom wil GBW niet alleen met Pinksteren, maar ook op andere zomerse dagen, dat er verkeersregelaars worden ingezet. Verder wil de fractie, dat de ontwikkelaar door het college van B en W wordt aangesproken om de afzetting zo spoedig mogelijk weg te halen en het straatwerk af te ronden.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen