Archief

Bouw Hoekse strandhuizen vertraagd

Er wordt vanaf september gebouwd aan luxe strandhuizen op het strand van Hoek van Holland. Dat laat ontwikkelaar KSR desgevraagd weten. Eigenlijk was het plan om de eerste huizen deze zomer op te leveren, maar de vergunningen zijn nog niet rond. De eerste 42 woningen verrijzen volgens de nieuwe planning in de herfst en de winter.

Volgens KSR is de vertraging te wijten aan nieuw beleid van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat ging niet, zoals gepland was, in op 1 april, maar op 1 juni. En pas na de goedkeuring door Delfland kan de omgevingsvergunning door de gemeente in behandeling worden genomen. Geruchten dat het project op voorhand is afgewezen, zijn dus niet waar, benadrukt KSR.

Op letterlijk de hoek van Holland komen in totaal 74 huizen. Het zijn op Californië geïnspireerde woningen, vandaar dat het project Malibu aan de Maas is genoemd. De huizen moeten het verblijfstoerisme in Hoek van Holland als vierseizoenenbadplaats versterken. De woningen hebben twee verdiepingen en balkons en zijn voorzien van een badkamer en keuken. Wie meer informatie wil over het project, kan terecht op www.luxestrandhuizen.nl.