Archief

Bertens strijdend ten onder in Parijs

Aan het succesverhaal van tennisster Kiki Bertens op het grandslamtoernooi Roland Garros is maandagmiddag een einde gekomen. Op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs, kwam de Wateringse ondanks een overtuigende eerste set niet langs de als 28e geplaatste Andrea Petkovic. De Duitse won de achtste finales met 6-1, 2-6 en 5-7.

Na weliswaar de eerste game uit handen te hebben gegeven, liet Bertens haar Duitse opponente in de eerste set geen moment in de wedstrijd komen. Petkovic toonde meerdere malen haar frustratie en zag dat Bertens, door zes games op rij te winnen, de eerste set naar zich toetrok.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Het spel van de Westlandse had allerminst het niveau van dat in het begin van de wedstrijd. Petkovic was zichtbaar in betere doen en mede door veel onnodige fouten van Bertens werkte de mondiale nummer 27 zich naar een setwinst van 6-2.

Beide dames konden in het begin van de beslissende derde set hun servicebeurten niet houden. Bij een 4-2 achterstand leek Bertens geklopt, maar ze vocht terug en kwam zelfs op een 5-4 voorsprong. Petkovic won echter de laatste drie games van de wedstrijd.